Det meste av tilgjengelig mannskap fra brannvesen, politi- og helse rykket i natt ut til en trafikkulykke i Birkelandsvegen på Storebø.

En motorsykkel med fører og en passasjer kjørte i en sving utfor kjørebanen - og ut i en steinrøys der det for tiden pågår veiutvidelser.

Det var klokken 01.00 natt til lørdag at ulykken skjedde. Det var tydelige hjulspor i vegkanten, og et varselskilt ble slengt ut av vegbanen i sammenstøt med motorsykkelen.

2 brannbiler, 3 biler fra Helse samt politiets vaktbil kom raskt til ulykkesstedet. En gjeng ungdommer som oppholdt seg i en bolig i nærheten som var bekjente av de to skadde, kom etterhvert også frem til ulykkestedet. Flere av dem ble avhørt av politiet.

Etterhvert stengte politiet av selve arealet der ulykken skjedde, og brannvesenet stilte med flomlys for å lette arbeidet for videre undersøkelser.

De to som var involvert i utforkjøringen ble tatt hånd om av helsepersonell, og etter noe tid kjørt vekk i hver sin ambulanse. Ikke lenge etter ble de hentet av helikopter for videre transport til sykehus. Skadeomfang er i skrivende stund ukjent.

Motorsykkelen ble hentet ut av steinhaugen, og den hadde tydelige skader etter sammenstøtet med den halvferdige kjørebanen ved siden av den opprinnelige Birkelandsvegen. Den ene av de to på motorsykkelen skal ikke ha hatt hjelm på seg da ulykken inntraff ettersom det kun fantes en hjelm på ulykkesstedet. Og helt til slutt ble selve motorsykkelen heist på lasteplanet til en redningsbil og kjørt vekk.


Promille

Politiet skal ha fått sikret   blodprøver av begge de to på motorsykkelen. Austevollnytt har  via lokalmiljøet på Storebø, fått bekreftelse på at det var rus med i bildet både hos fører og passasjer.

De to skal ha vært endel av en større ungdomsgruppe som var samlet tidligere på kvelden. Opptil flere berusete personer skal også ha fått kjøre den aktuelle sykkelen i tiden før ulykken inntraff.

(Tekst & foto: Rolf Lunde)

Lørdag 12. august 2023 - 03.30

Saken oppdatert kl 19.45


Motorsykkel med to jenter kjørte utfor veien i natt

Til forsiden austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0