Oppdatert lørdag 6.7. 2024

Til forsiden austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0

Ung skipper med motorsykkel på dekk

Egil Bakke er skipper på arbeidsbåten ‹‹SEISKJER›› som farter rundt i Austevoll og omegn med oppdrag hovedsakelig for oppdrettsnæringen.

Når Austevollnytt treffer Bakke på kaien i Bekkjarvik er dagens økt over og det er tid for en test av den litt spesielle lasten ombord.

Dermed heises en motorsykkel på land med båtens krane og motoren fyres opp med sedvanlig test av lyd og utstyr..

Etter varmgang er det tid for en prat om selve båten han fører:

-Dette er en hybridbåt som blant annet gir den fordel at strømagregatet med bråket det medfører ombord ikke trenger å gå hele døgnet, men kun noen timer om gangen. En stor batteribank gir dermed mindre støy når vi skal sove og ellers virke ombord i båten, informerer Bakke.

Det like oppunder 15 meter lange fartøyet driftes av Br. Bakke AS, som leier den av Nordea Finance Equipment AS.

Dermed snøres nettet rundt Egil Bakke som forteller at han er sønn av en av eierne av det etterhvert svært omfattende småskipsrederiet i Austevoll.

Det er lørdag ettermiddag og skipet går nå på dagdrift, hvilket innebærer at klokken syv er dagens 12 timers økt over for den fire mann store besetningen ombord.

-Vi tar kvelden ved kai i Bekkjarvik for å starte morgensdagen med frakt av en tank til Kolbeinsvik, avslutter skipper og motorsykkelentusiast Egil Bakke.