Først var planen at bløggebåten skulle være operativ i august i fjor. Så ble fristen satt til mars i år. Og nå har ‹‹FONNALAKS›› endelig vært en tur innom Torangs-vågen. Etter vel en ukes opphold der seilte skipet sist søndag formiddag videre til Langevåg på Bømlo. Men fortsatt skal båten ikke være helt klar for sitt bruk, 12 måneder senere enn først planlagt.


Stadige problemer med å sluttføre alle de avanserte tekniske installasjoner ombord, skal være hovedårsak til den sterke forsinkelsen denne skipsleveransen er utsatt for.

Eierselskapet til båten, Samlaks AS, er eiet av Tombre Fiskeanlegg AS, Linga Laks AS, Eidesvik Laks AS og Melingen Shipping AS. Sistnevnte rår over en 11,11 % stor eierandel. Dette selskapet er del av konsernet Austevoll Melaks AS - eiet av familien Melingen - som omsatte totalt for 341 millioner i 2021.

Nybygget med lastekapasitet på 600 tonn, og slaktevolum på 120 tonn i timen, skal etter planen kunne håndtere alle eiernes lakseproduksjon.

Men det nesten 50 meter lange skipet med en tonnasje på 1421 bruttotonn, er per i dag eiet av byggeverftets bankforbindelse, Bankinter Sociedad Anonima i Madrid. Den banken fikk skjøte den 5. mai i år.

Ventelig vil endelig overlevering, og nytt skjøte til de norske eiere, skje i nær fremtid.Tirsdag 1. august 2023

Helt nye ‹‹FONNALAKS›› på ukesvisitt i Austevoll:


12 måneder forsinket

Siste: I fart, og får stasjon i Austevoll

I over tre uker nå har den helt nye bløggebåten ‹‹FONNALAKS›› endelig vært i ordinær virksomhet. Og før helgen kom båten igjen tilbake til Torangsvågen, til kaien der Lighthouse ship management AS holder til. Selskapet er driftsansvarlig for skipet som i skrivende stund fortsatt er registrert eiet av en spansk bank.

(Se hovedsak) Saken oppdatert mandag den 28. august 2023.

Til forsiden austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_3_link_0