Oppdatert torsdag 9.5.2024

Dronefoto fra hele Austevoll!

Her kommer fortløpende publiseringer av bilder tatt med fotodrone..

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_2_link_0

En fast spalte med alskens dronefoto fra overalt i kommunen, er målet. Første foto viser kirken på Storebø i all sin hvite prakt, opplyst av en skyfri himmel om etter-middagen 2. april 2024.

Foto under viser kaien for Br. Birkeland AS nord på Bjånesøy: Bakerst ‹‹VIMA››, ved kai ‹‹BIRKELAND›› og longside på denne ligger ‹‹TALBOR››. Foto tatt 2. april 2024.

Begge fotos her er tatt fra nøyaktig samme ståsted: I krysset der veien til høyre går ut til Hordaforanlegget, foto nederst, og veien utover fiskerihavnen i Salthella foto øverst, der ‹‹OLE RYGERFJORD›› lå fortøyd da Austevollnytt knipset den 11.4.2024. Et annet interessnt moment er at dronebilder ikke nødvendigvis må tas høyt oppe i luften. Det holder ofte bare å få kameraet noe opp over hverdagen..

To skudd fra samme ståsted..

Austevoll fra oven - to første bilder:

Stolmen vs Kvalvåg..

Ved nedkjørselen til den kjente havnen avbildet her står det KVALVÅG på skiltet, men på den gamle ekspedisjonsbygningen ytterst på kaien lyder STOLMEN.

Uansett er havnen der registrert som antikvarisk kulturminne, noe som har utløst offentlig støtte til den pågående restaurering av ‹‹Trelasten›› - sjøboden der deler av taket har fått nye røde taksten. ‹‹Brennevinsboden›› midt på bildet - ved siden av det gule naustet.

Tre skip i Torangsvåg..

I Torangsvågen lå denne solskinnsdagen ‹‹STOREKNUT›› i rødt, og ‹‹FONNALAKS›› i blått. Sistnevnte båt kommer stadig innom ‹‹kaien sin›› for kortere opphold. ‹‹STOREKNUT›› har ligget fortøyd der en stund nå.

Foto nederst: ‹‹H. ØSTERVOLD›› fortøyd helt ytterst i vågen. (24.4.2024)