Oppdatert torsdag 9.5.2024

Slutt for pub og kulturhub i Grenda..

Kulturhub Austevoll, inkludert Puben i Grendahuset på Storebø, er definitivt historie etter at huseier nå har stoppet denne aktivitet på eiendommen.

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0

Etter å ha holdt Grenda åpent i over tre år nå, var det en tung, men nødvendig beslutning å legge ned all aktivitet i sin nåværende form i eiendommen, opplyser driveren og den selvutnevnte altmuligmannen Rolf Lunde.
-Det nærmer seg fire år siden eiendommen ble overtatt og i denne perioden er det nedlagt et enormt arbeid i opprusting, utvikling og vedlikehold av Grenda, inkludert at jeg i samme tidsom har jobbet her samtlige helger - minus 4. Men en voksen pub-profil som utgangspunkt, har ikke blitt til ønsket suksess. Kundene har ikke akkurat stått i kø. Dermed er det bare å konstatere at jeg ikke har vært dyktig nok med dette prosjekt. Hadde jeg det vært, skulle aldri satsingen blitt startet, kontrer Lunde - som allerede har andre planer for eiendommen.

Klandrer ikke bare seg selv..

Men Lunde legger ikke skjul på at det å drive et slikt hus i konkurranse med frivilige prosjekter - der dugnad og offentlig støtte er drivkraften, ikke har vært noen dans på roser. I den sammenheng påpeker han at spikeren i kisten ble lagt da ledelsen ved ungdomskolen på Storebø nylig tillot et band å holde en stor konsert der hvor gjestene fikk drikke seg beruset via medbragt alkohol. Videre at kommunenes håndtering av en pågående ordinær fornyelse av skjenkebevillingen, etter hans mening kunne vært løst på en mye enklere og mindre byrokratisk måte, enn hva de ansatte der la opp til.

Ønsker bruksendring

-En slik sentral eiendom som Grendahuset kan etter min vurdering enkelt bygges om til et overnattingsprosjekt i skjæringspunktet mellom hybelhus/motell og pensjonat. Det vil kunne gi markedet på Storebø inntil 15 små rimelige og sårt tiltrengte utleieboliger, forteller Lunde som lenge har jobbet med å finne alternativ benyttelse for bygget.
-I den sammenheng får vi se om kommunens største parti holder hva dem lovet i valgkampen, nemlig å si ja til alt det ikke er noen grunn til å si nei til, informerer Lunde med tanke på en ‹‹begjæring›› om bruksendring som alt er under skriving. Det lille selskapet Glass & Tre AS, som eier Grendahuset og tre andre eiendommer, står ifølge han fjellstøtt - og vurderer også et helt eller delvis salg av eiendommen på Storebø - som allerede er annonsert i markedet..

Flere prosjekter på gang

-Jeg blir ikke akkurat arbeidsledig av denne beslutningen ettersom jeg har etablert flere aktiviteter i kommunen de siste årene. Blant annet Bekkjarvik Minilager, og nettopp Austevollnytt, samt at 2 eiendommer er blitt innkjøpt, hvorav den ene ble videresolgt etter kort tid. Videre skal ikke minst Grendahuset nå inn i en prosjekteringsfase der ovennevnte bruk vil være ledetråden. Den beklagelige stoppen for Grenda blir altså bare til endel ekstra tid for å styrke disse prosjektene, avslutter altmuligmannen, bosatt i Os, men egentlig fra Fana.

Integritet: Denne artikkel omhandler et prosjekt eiet og drevet av Glass & Tre AS, som er utgiver av austevollnytt.no.