Unge griser - med blinde foreldre..

Oppdatert mandag 8.4.2024

Fire nye saker på en mandag..

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0

Bildene vist her taler sitt: Noen ungdommer var forleden dag samlet på kaipromenaden i Storebø havn. Grilling og øldrikking, inkludert musikk, er vel og bra, men deres foreldre har ikke klart å oppdra sine avkom til å rydde eget svineri..

En båt kjørte flere turer innom og hentet de fleste, men dem glemte det viktigste:

Bålpanne full av utbrente ølbokser og grillaske. Stearinlignende masse hakekors-dekorert på asfalten, og oljesot utover det hele, var visittkortet dem samlet etterlot seg.. Velkommen tilbake!

Førsteklasses bobilparkering!

Denne bobilen tok kvelden ute på selveste promenadekaien i dag. Eieren kunne opplyse at det var praktiske årsaker bak det valgte tilholdsted: -Vi er her også med en båt som ligger like ved, og da var det greit å være i nærheten til denne, sier helgeturisten til Austevollnytt. -Vi drar videre i morgen med både båt og kjøretøy, forsikret vedkommende.

Ny ‹‹seibåt›› på sydgående..

Det helt nye brønnfartøyet ‹‹SEIFJELL›› er her fotografert henholdsvis før og etter passering av Austevollbroen i dag lørdag 6. april - da det kom sigende med kun et par knops fart og i ballast. Det tyrkisk bygde skipet ble innført i Norsk Ordinært Skipsregister, NOR den 8. februar i år.

Den 65 meter lange båten ble registrert eiet av Seivåg Shipping AS, men selskapet endret navn til Seifjell AS kort tid etter.

En bank har sikret en panteobligasjon på hele 840 millioner kroner. Den gedigne summen reflekterer nok et såkalt flåtepant for alle båtene som ligger under systemet til rederigruppen  Seistar Holding AS. Bedriften er kontrollert av Brødrene Bakke AS og Lerøy Seafood Group ASA med like store eierandeler.

Forøvrig har Innovasjon Norge sikret seg med et sidestilt pant på 300 millioner kroner.

Gruppens inntekter utgjorde 270 millioner i 2022. Den bokførte egenkapitalen var da kommet opp i 425 millioner kroner, etter at samme år ga et overskudd vel 40 millioner.

INNgang OPPgradert

Rett før påske ble det ene inngangspartiet til Bekkjarvik-senteret fornyet, oppruset og noe utvidet. Tilbygget var det Glassmester Gjæsdal AS som monterte. (5.4.24)