Presset leiemarked i Austevoll?

Vil ha 180.000 årlig for garasjebolig

10.000/mnd

14.900/mnd

6.3.24.html

Oppdatert fredag 5.4.2024

Leiepriser og trålerfiksing!

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_5_link_0

Alle de ansatte i produksjonen på laksefabrikken til Lerøy Austevoll kan ta fri fra jobben i morgen tirsdag. Arsaken er å gi et plaster på såret for det dårlige været i årets påske - med lite eller ingen sol. Etter hva Austevollnytt forstår vil ledelsen - for å avhjelpe fridagen -  selv ta et tak i produksjonen. (1.4. 2024)

Foto: Knipset på moloen i Bekkjarvik like før årets påske!

Leiemarkedet for boliger i Austevoll er presset for tiden - og vil bli enda mer presset fremover! (Begge foto: Skjermdump fra leieannonse)

I Bakkasund har det en stund nå vært til leie en bolig på toppen av en garasje for den nette sum av 14.900 kroner per måned. Annekset som boligen er beskrevet som i annonsen, inneholder entré, stue, kjøkken, bad og 1 soverom. Vask og tørk må man ta i kjelleren, der huseier disponerer selve garasjen. Inkludert i summen er mulighet for plass til en mindre båt. 

På samme tid er det en enebolig i Steinavika ved Bekkjarvik med 200 m2 bruksareal til leie for 10.000 kroner per måned. Her får du disponere hele eiendommen, inkludert 6 soverom.


Flere laksearbeidere gir høyere leiepriser!

Om ikke leiemarkedet i Storebøområdet er presset fra før, vil det med stor sannsynlighet bli det utover våren og sommeren. For da skal fiskeindustrien der ansatte mange nye medarbeidere, pluss ferieavløsere. Felles for de fleste av disse er at de mest sannsynlig kommer utenbys fra, altså fra Øst-Europa. Dette vil kreve en form for en leiebolig med nærhet til arbeidsplassen for at de i det hele tatt skal kunne starte i jobben..

Dessuten er det allerede nå en drøss av forespørsler ute i markedet fra ungdommer som skal begynne på videregående skole i kommunen til høsten.. (3.4.2024)

Får fri for å nyte solen!

Årets aprilspøk!
(Opprinnelig publisert 1.4.2024)

-Bare sepevann..

Rabben fredag 5. september: Tanker ombord i ‹‹STEINEVIK›› ble rengjort med høytrykkspyling i dag. Det medførte at sjøen i bukten innenfor båtens kaiplass kunne se ut som rene kloakken. Men ifølge lederen for rengjøringselskapet, var det kun litt sepe i kombinasjon med noe fiskefett som denne gang farget havet. Ille så det ut uansett..

(5.4.2024)

Enda en ny båt til Pelagia!

Like før påsken kunne Austevollytt berette at 68 meter lange ‹‹LØNNØY›› hadde - nettopp - tatt påske ved å fortøye i Rabben. Det medførte bare delvis riktighet. For nå viser det seg at Pelagia skal overta også dette skipet, som dermed blir nummer to i rekken av trålere bedriften nå bygger om til sitt eget bruk. Dermed skal alt av fiskeutstyr og maskiner ombord fjernes slik det ble gjort på skipet ‹‹WEST OCEAN›› - i Pelagias eie døpt ‹‹PELAGIA FJORD››. Denne båten har forøvrig den siste måneden ligget for slutt-opprusting ved et verksted i Haugesundområdet. Forøvrig: ‹‹LØNNØY›› ble i januar i år kjøpt av tre rederier, deriblant austevollbedriften Troland Havfiske. Etter hva Austevollnytt forstår var det båtens store kvoter som fikk prisen opp i nesten 560 millioner. Etter kjøpet ble kvotene fordelt på de tre eierne. Og båten ble deretter altså solgt til Pelagia - uten fiskekvoter. I skrivende stund er ikke dette siste 100 % bekreftet, men handelen vil sannsynligvis bli tinglyst innen kort tid!

(5.4.2024)