Oppdatert mandag 4.3.2024

Vår i luften..

Våren i anmarsj..

Et ordtak sier at når skiltene kommer opp er butikken åpnet. Om en tolker det bokstavelig inntraff dette for Lerøy Austevoll AS, (tidligere Austevoll Laksepakkeri),  i natt eller i forgårs natt.

Da lyste nemlig selskapets logo opp sine omgivelser - vistnok for en av de aller første ganger rundt den nyutvidete fabrikken på Storebø. (Alt dette om en ser bort fra et mindre tilsvarende lysskilt ved inngangsdøren.)

(2.3.2024)

Lerøy lyser opp på Storebø

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0

Like sikkert som vårsolen - eller opplett fra vinterregnet - om man vil - så er folk i gang med å brenne hageavfall og annet virke på sitt gods.. Som bildet viser seg røyken denne gang over fylkesvegen og inn over umgdomskolen på Storebø. Godt var det da med lørdag formiddag med få eller ingen elever, og lærere på plass, hverken ute eller inne på lærestedet ved kommunene eneste rundkjøring..

(2.3.24)

Ørnepar tatt med ‹‹nødkamera››

Tidlig søndag morgen gjorde jeg den fatale feil å flytte meg rundt uten annet kamera enn en Samsung telefon. Dermed ble bildet av dette innzomete ørnepar sittende høyt i grantreet deretter. For i Vasseidet hylte de begge sin preken utover havnen der. Sikkert vel vitende om at jeg ikke hadde noen mulighet til å påvirke deres aktivitet nå før tiden for hekking  tiltrer.. Da jeg forsiktig nyttet apostlenes hester for å nærme meg, gled de bare oppover i all sin prakt i vår herres retning..

(3.3.24)

Trelast stiger fra 5 til 15 %

Mens byggebransjen ligger nede for telling øker prisene på trelast med inntil 15 % fra 1. april. Flere byggevarekjeder har nå varslet sine kunder om kommende prisøkning med bakgrunn i at trelastprodusentene nå øker sine priser. Dem igjen begrunner sin økning med høyere tømmerpriser og et generelt økende kostnadsnivå. For andre byggevarer er varslet prisøkning lavere. 

Inntil 15 % høyere priser vil helt klart bli en ytterligere demping på en byggebransje, som på landsbasis nå er gått helt i stå hva gjelder bygging av nye boliger.

Rådet i dag må bli at skal du ha tak i trelast nå eller senere i år er det penger å spare på å handle i løpet av mars måned.

Illustrasjonen viser Byggern sine prisendringer på trelast, men samtlige byggevarehus kommer til å øke prisene tilsvarende.. (4.3.24)