Bekkjarvik tømmerkai - oppdatert!

Oppdatert torsdag 25.4.2024

Laks, tømmer & politibygg osv..

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0

I dag ble kaien i Bekkjarvik stablet opp med tømmer kjørt dit fra et større boligbyggefelt under utvikling - ikke svært langt vekke!

Selve hogsten har pågått i hele vinter, men nå kom altså en tømmerbil til Austevoll og hentet stokkene, og la dem fra seg på kaien som det fremgår av bildet.

Sjåføren på bilen kan bekrefte at det er mange år siden han har levert på denne kaien.  Forøvrig skal det hele hentes av et skip som tar lasten med seg til Trøndelag - der alt sammen blir malt opp til papirmasse..

Bildet under viser ‹‹emner for tremasse›› bli heist ombord i den samme tømmerbil. (22.4.2024)

Nybygg monteres ved Storholmen

I løpet av få dager ble hele reisverket og golvbjelkerne - laget av stål - montert opp for nybygget som blant annet skal romme politiets lokaler i kommunen. (24.4.2024)

Siste dans for laksen - på video..

Til venstre ligger ‹‹HORDAFJELL›› ved Lerøy Austevoll sin kai og leverer laks. Til høyre ser en laksen strømme inn i pumpesystemet som fører den til veis ende inne i fabrikken..Trykk på startknappen for å se video. (24.4.2024)

Og i dag ble alle tømmerstokker på kaien i Bekkjarvik grabbet ombord i bulkbåten ‹‹HAGLAND CHIEF››. (24.4.24)

Halvparten solgt før byggestart..

9 av totalt 18 leiligheter i siste byggetrinn på Prestaneset har nå funnet sine kjøpere. Dette til tross for at spaden ikke er satt i jorden, og at ferdigstillelse starter først minst et år frem i tid. Men fortsatt er de to dyreste leilighetene i prosjektet - priset til henholdsvis 11 og 7,5 millioner - ikke solgt. Den dyreste beslaglegger hele toppetasjen med sine 138 m2 boareal. Dermed må en kunne konstatere at loven om beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet også gjelder i Austevoll. Det er nemlig nå 42 boliger til salgs i kommunen på finn.no. Men bak dette tall skjuler det seg langt over 100 boenheter, mulig så mange som 200, ettersom flere annonser omhandler prosjekter med drøssevis av enkeltboliger. (25.4.2024)

(Skjermdump fra salgsprospektet)

I Birkelandsvegen på Storebø er denne boligen med over 4 måls tomt nettopp kommet til salgs for 2,8 millioner. Det er endel lavere pris enn den rimeligste leiligheten på bare 42 m2 i det nyeste prestanesprosjektet! (Skjermdump fra salgsprospektet)

(25.4.2024)

Video kommer snart (Bare litt publiserings-vansker!)