Oppdatert onsdag 28.2.2024

10 februarbilder m/tekst!

Bunkers i Bekkjarvik, selvsagt!

Et filmteam fra Argentina hadde her en dag tatt turen til Bekkjarvik for å snakke med Ørjan Johannessen.

Austevollnytt fotograferte seansen der Johannessen ble filmet sittende på moloen i Bekkjarvik.

En representant fra Visit Bergen forklarte at dem bistod teamet på sin ferd på Vestlandet..

(21.2.2024)

Argentinsk filmteam på visitt..

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0

Noen lesere har kommentert reportasjen om bunkersfylling fra båt til båt i Bekkjarvik forleden dag.

Men det er selvsagt også mulig for mindre båter å fylle fra det lille tankanlegget like ved blomster-butikken der.

Sjåføren på avbildet kjøretøy kan fortelle at han denne dagen pumper 4.000 liter såkalt avgiftsfri diesel inn i plasttanken plassert oppe på selve kaien.

(22.2.2024)

Det var storrengjøring ombord i fergen forleden dag på ferden fra Hufthamar. Og  overfarten jobben ble utført på var nok ikke helt tilfeldig: 18.40-avgang med kun 10 personbiler ombord - ble alle dirigert opp på rampen over bildekket. For der var kun en laksetrailer og vår egen varebil å se.

Dermed var det under hele overfarten rikelig med dekk og skott mannskapet kunne spyle med skipets lange slanger..

(14.2.2024)

Vinter på hell + tusen vedselgere..

Alle man på dekk: Spyl fergen!

Hundrevis trær vinterskadet

-tusenvis med brukket nakke

Solide eiere fikser på Sjøtrollbygget..

Hele fasaden på det såkalte Sjøtrollbygget ved Drivenes får seg i disse dager en real opprusting: Ekstraisolering av alle yttervegger med nye vinduer og ditto kledning er en omfattende og tidkrevende jobb på det  digre - og iøynefallende bygget ved Selbjørnsbroen.

Når Austevollnytt er på lørdagsvisitt kan en av snekkerne på engelsk fortelle at dem er ansatt i austevollbedriften Djupevåg Bygg AS. Men etter hva som er opplyst er det Blænes Bygg AS som har selve opdraget vis a vis huseier.

Forøvrig er eiendommen eiet av Hardhaus Eigedom AS, en bedrift med eierforgreininger til Hardhaus AS.

I 2022 oppnådde dette  selskapet et konsern-årsresultat på 93 millioner av en omsetning på 245 millioner. Etter mange år med solide resultater var den bokførte egenkapitalen på tilsvarende tidspunkt kommer opp i nesten 560 millioner! I tillegg har eierne av Hardhaus-selskapet gjennom mange år nå samlet hevet over 100 millioner i utbytte..

(24.2.2024)

Hevet ikke vraket, bare innom kaien

Starter fjellrensing i Husavik

Også til kai for å handle..

Kablene hang nærmest og slang langs vegen i Husavik i dag. Årsaken er at skråningen avbildet her, nå skal renses for løse fjellmasser. Dermed var blant annet Havnett i dag og flyttet sin fiberkabel over gaten til et midlertidig oppheng.

Noen mindre strømkabler var allerede ‹‹hektet av›› stolpene nærmest fjellveggen.

Dagen derpå startet selve fjellrensingen med en entreprenør på plass.

(26.2.2024)

Kun en øvelse - på fergen altså..

En forhåndsvarslet øvelse ombord i fergen i dag klokken 18.40 fra Hufthamar, fikk nesten alle passasjerene til å stille i salongen da alarmen gikk.

Der holdt hele mannskapet, minus skipperen - som desverre måtte styre fergen - blant annet visning av redningseffekter. Styrmannen ikledde seg og viste bruken av en standard redningsvest.

En av dekksmannskapet møtte opp i den spesiallagde crew-vesten alle ansatte skal ha på seg når hendelser inntrer..

Han fortalte og viste evakuerings-strømpen fra  fra salongdekket og ned i livbåten.

-Evakuering er siste utvei, forteller styrmannen til de fremmøtte. -Det er 298

vester plassert på hver side av skipet. Altså nesten 600 vester for de maksimalt 298 personene vi har lov å ha med ombord, kontret en engasjert fergefører. 

(26.2.2024)

Til tross for en relativ snørik og kald vinter ser det ut til at tilbudet av ved til brensel er upåklagelig: På finn.no er det langt over 300 som selger ved bare i Vestland. I tillegg kommer alle ordinære salgssteder, deriblant Europris i Austevoll. Som bildet viser derfra har dem fortsatt mye ved igjen på lager.

Anslagsvis er det per i dag over 1.000 steder i Vestland der det selges ved til oppvarming.

Vedprisene har også gått betraktelig ned denne vinteren i forhold til de rekordhøye summene folk i fjor måtte punge ut med for å holde varmen..

(22.2.2024)

En druknet diger plastbåt ble i dag hevet og satt på en tilhenger i Os havn: Etter at båten var hevet til overflaten, ble havaristen slept inn til kaien i Os sentrum. Der ventet en kranebil som etterhvert fikk den relativt store båten på sin tilhenger. Men austevollbåten ‹‹RINGASUND›› var bare tilfeldigvis innom Os, og fortøyde akkurat der båten like før ble heist opp. Mannskapet provianterte, fikk Austevollnytt opplyst..

Det er ikka bare langs veiene at det nå kan observeres knekte, nedbøyete eller rotveltete trær. Nærmest overalt i skogene i kommunen har Kong Vinter lagt fra seg visittkortet. Spesielt gjelder dette i skogområdene langs veien fra rundkjøringen ved ungdomskolen på Storebø og helt til Vik. Rotvelt kan være svært farlig ettersom endel slike trær plutselig kan rette seg. Da gjelder det å ikke ha plassert seg i rotgropen..

(15.2.24)

Båten ‹‹NORDSUND›› var en lynvisitt innom kaien i Bekkjarvik slik at noen av mannskapet kunne handle føde i butikkene der.

En som ble igjen ombord, kunne fortelle at dem akkurat nå holder på å skifte fortøyninger på et oppdretts-anlegg, ettersom dette er i en såkalt fem-årsklasse nå.

Båten er en tidligere dykkerbåt på 15 meters lengde eiet av Sjåsund Marine AS på Storeholmen.

Torstein Storebø er hovedeier sammen med tre oppdrettsfirma.

(26.2.2024)