Oppdatert mandag 23.10. 2023

På den annen side!

Drektig kineser..


Bygget i Kina med 12 meters bredde og nesten 15 meters lenge, tok ‹Seiskjer›› kvelden i Bekkjarvik.

Aluminiumsbåten eies av Nordea Finance Equipment AS, men drives av Br. Bakke AS i Torangsvåg.
 


Utilgjengelig regnbue
Som vanlig umulig å nå frem til en ekte regnbue!

Det gjelder også på Birkeland.Haggelskur


Haggel i oktober tyder snø i november..Vinterhi..

Så er denne båten i Bekkjarvik atter vintersikret.Hjemme på lørdagskvelden


Den vel 80 meter lange stykkgodsbåten ‹‹TINTO›› var i helgen innom sin ‹‹hjemmehavn›› i Torangsvågen.

Der var skipet fortøyd langs Austevollterminalen sin brygge. ‹‹TINTO››, bygget i Trondheim i 1974, eies av Rederiet Tinto AS, nettopp med adresse 5384 Torangsvåg. Bak Tinto-selskapet står de fire selskapene Bio Feeder AS, Vestfrakt Shipping AS, Lighthouse Chartering AS og Scan-Shipping Bergen AS, alle med nesten like store eierandeler. Rederiet fikk skjøte på båten i 2016 for en ukjent kjøpesum, men anslagsvis rundt 10 millioner kroner.

I fjor ble inntektene på 76 millioner, mot 24 millioner året før. Økningen kan tilskrives rederiets nye båt ‹‹KEGUMS››, også en stykkgodsbåt. Denne båten er 100 meter lang, bygget i Tyskland i 1989 og kjøpt for 1,2 millioner euro i desember 2021.

Forøvrig fikk rederiet et overskudd etter skatt i fjor på 14,5 millioner, mot vel én million året før.

Per 31.12.2022 utgjorde rederiets bokførte egenkapital nesten 20 millioner kroner.
7,9 meter lang

og pantsatt for

15 millioner

En bank har sikret seg 15 millioners pant i avbildet båt med under 8 meters total lengde - og 6 meters bredde.

‹‹LIAM››, bygget i 2020,  var nemlig forleden dag en kort visitt innom havnen i Bekkjarvik. Det noe butte fartøyet er registrert som slepe- og bergingsbåt, med Dåfjorden Slipp AS, som både byggeverft og eier.Fjernet

noten

med glans..

Denne tråleren var innom Austevoll bare noen timer sist helg, og fikk heist av en not som ble fraktet vekk i en stor container.

‹‹HAVGLANS›› med 62 meters lengde, er eiet lokalt i Austevoll med 55 % av trålrederiet Gerda Marie AS, og resten av personer i Øygarden - der fartøyet er registrert hjemmehørende. Forøvrig fikk båtens eierselskap 76 millioner i innekter i fjor, og et overskudd etter skatt på vel 20 millioner kroner.


Hvalfanger konkurs

Etter millionunderskudd i fjor, har aksje-eierne med Magnus Stangeland og Lars Frode Vaage Stangeland i spissen,  begjært oppbud for sitt selskap Austevoll Fiske & Tur AS. Dette firma har eiet og drevet hvalfangerbåten ‹‹SØRVIKING››, samt en turbåt. Dermed åpnet Hordaland Tingrett torsdag denne uke konkurs i selskapet. 

Bedriften oppnådde i 2022 6,9 millioner i inntekter, og fikk et årsresultat på minus 1.370.000 kroner. Etter dette gikk egenkapitalen i minus med 1.4 millioner.  Samlet gjeld per 31.12.2022 var vel 15 millioner.

Advokat Gunnar A. Haahjem er oppnevnt bostyrer, og første skiftesamling holdes 1. desember.

Foto (arkiv) viser hvalfangerbåten ‹‹SØRVIKING›› fortøyd i Atalanta båthavn ved Indreholmen.Austevoll, kun én øy?

‹‹Ingen kjenner øyen bedre››, reklamerer Austevollekspressen.

Men hvilken holme er det da det siktes til? Er det Begenshalvøyen det reklameres over at bedriften kjenner bedre enn alle andre?

-Det kan oppfattes slik , for varer går vel ut av kommunen også?  - får vi håpe..  Eller Hundvåkøy, eller hva? For kommunen består da vitterlig ifølge offisielle tall av 667 øyer. Og mange av dem med bilveg - og plass for transportfirmaets kjøretøy..

Foreslått løsning: Lim på én e etter ‹‹øyen››, og folk rundt om på øyene (!) i kommunen blir fornøyd.

Eller bare provosert?

Starter gedigen solcellejobb

Så er arbeidet med å montere solcellepaneler på de mange takene til PO-senteret på Storebø startet. Det er sotrabedriften Nordvik Bygg & Rehabilitering AS, og elektrikerfirmaet Los Elektro fra Bremnes som utfører jobben. Allerede før helgen ble en diger container fjernet og erstattet med en full av paneler og utstyr. Videre ble stillaser satt opp der monteringsarbeidet skal starte. (Oppdatert foto 1.10.2023)


----

Smittelåst: Arbeidsbåten ‹‹TROLSØY›› er her avbildet i Vasseidet på Storebø. Der hører den egentlig ikke hjemme. Det gjør den derimot i Sveio! Men på grunn av ILA-smitten som er på anlegg i Austevoll, er båten omdirigert til denne havn. Der ble kranen smurt, og båten klargjort for mannskapsbytte - alt på søndag den 20. august 2023.


----

En gjeng solide folk fra Blænes Bygg halte trossen dit den hører hjemme x 2 i Bekkjarvik i dag lørdag den 19. august.


----

Bekkjarvik for alle pengene: Inge Halstensen holder orden i rekkene når det foregår noe i og rundt området til handlesenteret og båthavnen i Bekkjarvik. Så også i dag lørdag den 19. august 2023.


----

Fra Indreholmen på helgetur til Bekkjarvik: Bjarne Litland fra Bergen har sin egen redningskøyte fortøyd i Atalanta Båthavn, og tar ofte turen til Bekkjarvik med båten sin. 

-‹‹SALVATOR›› har jeg hatt i over 35 år nå, og det siste som skal på er stormasten. Den ligger klar på kaien i båtens hjemmehavn, forteller skipsrederen fornøyd!----

Alltid beredt: Helge Andre Njåstad var på fisketur i Bekkjarvik forleden dag og prøvde fiskelykken blant potensielle velgere. Med budskapet at FrP sin viktigste sak i Austevoll er å si ja til alt det ikke er en god grunn til å si nei til, ønsker partiet seg Renate Møgster Klepsvik i ordførerstolen. Her er Njåstad avbildet med Anita Storebø Salthella, også på Fremskrittspartiets stemmeseddel, ivrig poengterende dette og andre politiske budskap!


----

Å kjøre ned eller opp og forbi laksepakkeriet på Storebø, kan nok være en prøvelse for mang en sjåfør akkurat nå.  Men trøsten må være at det snart blir bedre da det bakom skjermveggen av betongklosser lages en utvidet passasje - for folk og fe!


----

Til forsiden austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_25_link_0