Oppdatert lørdag 18.5.2024

Testet RoRo-rampen

I dag på Pinseaften klokken 18 ankom RoRo-skipet ‹‹SAMSKIP KVITNOS›› - som den første båten til å anløpe og teste den nye kaien og kjørerampen utenfor ‹‹fiskeindustrien›› til Lerøy Austevoll på Storebø.

Det hele var over på en halv time, da anløpet ifølge sikkerhetslederen på stedet, kun var en test av selve kaien og rutinene ved å ta imot en slik stor båt. Kaiområdet var da en såkalt ISPS - Havneterminal, en beskrivelse for kaiområder med skip som anløper internasjonale havner. Testen i dag kan være første steg i en plan om å la deler av  trailertrafikken med fiskelaster heretter bli plukket opp av skip på denne kaien - for å seile dem rett til havner på det europeiske kontinent. 

‹‹SAMSKIP KVITNOS›› har en lengde på 118 meter, en bruttotonnasje på 9.132 tonn og er bygget i Kina i 2020. Det er Samskip AS i Oslo  som har driftsanvsvaret for båten, men den er formelt eiet av et selskap i Nederland. Som det fremgår av bildet over er driften av hovedmotor basert på flytende naturgass.  Under til venstre er båten i ferd med å sige inntil Storebøkaien. Til høyre er skipets kombinerte akterport og kjørelem, senket ned på selve kjørerampen!

Arkivfoto: Her ser vi en Dof-båt passere Askøybroen ved en tidligere anledning..

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0