Sepe og sepe fru Blom!

Oppdatert onsdag 17.4.2024

Flere saker på en onsdag..

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0

Bildet vist her ble tatt under rengjøring av tankene ombord i avbildet båt. Den dagen bedyret utførende bedrift at det fargete vannet kun dreiet seg om såpevann og noe fiskefett fra tankspylingen. Men en leser ringer til Austevollnytt og hevder at det var pulverisert maling som ga fargen på vannet som ble spylt ut i sjøen. Pulverisert fordi malingen inne i tankene er fjernet med ekstremt høyt vanntrykk på opp til flere tusen BAR.

(Trykk her for å se den opprinnelige reportasjen)

Tak + solceller = Ferdig jobbet..

Avbildet rorbu beliggende på Storholmen er snart ferdig bygget. Som det fremgår er solcellepaneler allerede montert inn som en del av selve taket. I dette tilfelle ser det vellykket ut, med panelene montert slik at dem ikke stikker særlig opp fra selve takpannene rundt det hele. Dette fordi som en kan se av bildet, ligger det en form for et undertak under strømpanelene. Altså ligger ikke konstruksjonen oppe på et eget lag med takheller! Og så har utbygger valgt seg en pannefarge som nesten er identisk med fargen på det som blir et lite kraftverk - når solen setter inn støtet..

Rigget for avgang Ulvik..

Så fikk endelig ‹‹HARDSJØ›› stormasten på plass igjen før fartøyet skal sette kurs mot ny eiers hjemsted Ulvik i Hardanger. For i flere år nå har båten ligget delvis nedrigget i Atalanta båthavn. (Trykk her for å lese opprinnelig artikkel)

Nesten svart på hvitt..

Vår i luften betyr flikking og maling for huseiere, Så også ved Bekkjarvik der dette huset nå har skiftet fra å være nesten hvitt, til å bli nesten svart..  (13.4.24)

Alle gode ting er tre plastsjaker!

I dag lørdag den 13. april var det ingen besøkende  lystbåter i båthavnen på Storebø.

Derimot hadde tre lokale fiskesjarker inntatt kaien.

(13.4.2024)

Arbeidsbåt kanselert

Hjem på nyåret, skrev Austevollnytt i oktober 2022. Men det kom ingen slik arbeidsbåt til Lerøy. Etter flere års forsinkelser er nå levering av båten som skulle hete ‹‹LERØY TROLLFJORD››, og operere ut fra Austevol, kanellert - av Lerøy.

I mellomtiden har saken blitt til advokatmat for kjøper og selger.

(15.4.2024)


Foto: Slik kunne Austevollnytt den 15.10.2022 raportere status om den nye arbeidsbåten til Lerøy.