Oppdatert onsdag 13.3.2024

9 fotoreportasjer..

Klart for hytteprosjekt..

I dag startet Bekkjarvik Eiendom AS på arbeidet med å fornye den lille bryggen innerst i havnen i Bekkjarvik.

Det meste av materialer ble fjernet og kjørt vekk i en traktorskuff.

Arbeiderne - som vanlig fra Øst-Europa (!) - kunne opplyse at det hele nå skal fornyes, og vil fremstå i flott prakt i god tid før fritidsbåtsesongen starter.

Som en ser av bildet tatt ved lavvann, er det faktisk en hel liten holme som har skjult seg under den nåværende trebryggen.  (8.3.2024)

Holmebrygge ordnes

Store mengder med blant annet terrassebord ble i dag plassert på Hippakaien. Ifølge merkingen kommer trelasten fra Neumann Bygg, og skal til Raa Bygg AS, som har et hytteprosjekt på gang i kommunen.. (6.3.24)

Til forsiden Austevollnytt.noAustfront.htmlAustfront.htmlshapeimage_1_link_0

Første ‹‹princesshelg›› i år..

Lørdag kom solen og varmen for fullt for å være i begynnelsen av mars. Like så sikkert kom dermed en rekke lystbåter og fylte opp flytebryggen innom moloen i Bekkjarvik. (9.3.24)

Neppe bånn gass..

Denne lastebilen med en container full av gassflasker kjørte helt alene ombord i fergen på Krokeide. Der ble den plassert på fordekket i et avstengt sikringsområde.

Før resten av ventende biler fikk komme ombord, ble det blant annet avholdt en såkalt meldingsprosedyre til fergens skipsfører.

Og med propanflasker i lasten gikk turen fra Hufthamar til første kunde: Extrabutikken på Storebø.

Foto: Med flere advarselskilt både foran, bak og på sidene.

(11.3.24)

‹‹HARDSJØ›› solgt for 650.000

I flere år nå har den mye omtalte austevollskuten ‹‹HARDSJØ›› ligget ute for salg. Fart over salget ble det etter at eierselskapet gikk utforbakke i fjor høst - og kreditorene tok tak i båtprosjektet. Austevollnytt kjenner til at prisforlangende tidligere var rundt to millioner for den 55 fot lange båten.

Nå har markedet felt sin dom over fartøyet, og en kjøper fra Ulvik er i kommunen for å hente den hjem til fjordbygden sin. Han har betalt 650.000 kroner for sin nye dame.. Trebåten er bygget i Fusa i 1952. I Bergens Tidende kunne en tilbake i 2011 lese følgende: ...Dømd etter hard kveld for «Hardsjø» Mens skipperen var full i maskinrommet, sovna fetteren bak roret. «Hardsjø» fekk millionskadar.  ….grunnstøytte båten ved Krosshamnsundet i Austevoll. No, nær 16 månader seinare, er skipperen dømt til 30 dagar betinga fengsel av Nordhordland tingrett…, berettet avisen den gang. (11.3.24)

På kanten med god margin..

Denne bussen passerte avbildet arbeidslift med god margin takket være sjåførens iver etter å teste vegkanten.

Det hele hendte i Husavik i dag, der en skråning ned i fylkesvegen nå er sikret med fjellbolter.

(12.3.24)

Forlatt med nøkkel i låsen..

Ligger døgnet rundt klar for ‹‹bruk›› av ubudne gjester..

Avbildet båt ligger fortøyd et sted i Austevoll klar for tyver som vil ha seg en tur på fjorden. Eller et objekt de kan ta med seg - og for eksempel selge!

I vinter er båten stadig observert med nøkler i tenningslåsen - uten at noen av brukerne er tilstede. Dette gjelder døgnet rundt - både i helger og på hverdager. Og båtens plassering ligger lett til for en luring sjøveien, eller fra en veg like ved..

(12.3.24)

Fotografering forbudt!

Avbildet mannskap fra Austevoll Kraft var i dag på oppdrag og jobbet med høyspentkabler ikke langt fra Husavik.

Denne seansen må sikres rent fotomessig, tenke vi, og stanset like ved. Der var en mann som fikk opplyst fotobehovet vårt. Men, nei ingen fotogrfering,  gjallet det tilbake fra vedkomende flere ganger.. Dermed ble det gault i retur at vi fototgraferer alt vi vil av offentlige motiver. Det være seg et arbeidslag i en stømstolpe - eller en buss nesten utfor veien!

(12.3.24)

Handelslekkasje i praksis!

Flere enn Austevollnytt har muligens undret seg over hvordan handelslekkasjen til og fra Austevoll har utviklet seg, etter at fergen nå en tid har kjørt oss gratis over fjorden.

Altså om austevollinger drar mer til for eksempel Lagunen for å kjøpe ting & tang dem egentlig kan få tak i innad i kommunen.

Her er et slikt tilfelle - i det vi antar, selv om dette ikke er sikkert, at avbildet bil hører til i Austevoll, altså at eieren har vært på Obs! byggemarked i Fanabygden og handlet sin last.

Det kalles i så fall for handelslekkasje.

På den annen side kan dette gå begge veier. Med gratis overfart vil muligens noen legge turen hit som ellers hadde vegret seg. Og forhåpentligvis legge fra seg noen kroner, for eksemepel i vinbutikken i Bekkjarvik, før turen går tilbake over fjorden igjen..

(11.3.24)